Voor dinsdag 20.00 besteld = donderdag thuisbezorgd!

HAAGSE NACHTBURGEMEESTER OVER DE KRACHT VAN VERBINDEN TIJDENS CORONA EN HET ONLINE OPENEN VAN DE MARKT

 HELP ONS VERENIGEN, SUPPORT JE LOKALE MARKT ONDERNEMERS!

 

Waarom ben je nachtburgemeester geworden in Den Haag?

Er zijn twee burgemeesters, eentje voor de dag en voor de nacht. De burgemeester van de dag is door de staat aangesteld en is een persoon die over beleid gat. De nachtburgemeester heeft vooral de taak om de ziel van de stad te zijn, dus een verbindende taak uit te voeren. Ik dacht dat ik daar wel goed in zou zijn, omdat ik goed een brug kan slaan tussen dat nachtleven en de beleidsmakers.

 

Wat vind je mooi aan Den Haag?

Den Haag is een hele eigenzinnige stad, tuurlijk heeft elke stad zijn eigen karakter, maar Den Haag is echt een unieke stad. Als ik mensen uit het buitenland over heb vragen ze waarom is Den Haag eigenlijk niet de hoofdstad van Nederland? Het is een beetje de hoofdstad in schaapskleren. Het Koninkrijk is in Scheveningen ontstaan toen Willem hier ooit aankwam.

Den Haag is een belangrijke stad voor Nederland, dat zit in het karakter van de stad. Dat zie je ook terug in de corona crisis, hoe iedereen elkaar begint te helpen. Dat is overal, maar hier is het toch op een eigen manier. Dat vind ik mooi, daar hou ik van.

 

Hoe vind je dat Den Haag het doet tijdens de Corona Crisis?

Je ziet dat mensen zich beginnen te verbinden. Je hebt ondernemers van de Prins Hendrik straat die zijn: wijzijndehaagsehoreca begonnen. Ik heb zelf: wijzijndenacht geïnitieerd, want vereniging is belangrijk. Die vereniging is een super goed teken, want dan zie je dat er een beetje veerkracht in zit. Ondernemers willen verder, maar ze kunnen niet verder dus verzinnen ze zelf een creatieve manier. Net zoals jullie doen met Lokale Markten, dan bouw je online een website én dan zorg je dat je online producten kan bezorgen.

Wat ik denk dat heel belangrijk is dat mensen gewoon verder gaan met wat ze aan het doen zijn, en niet hun kop laten hangen want daar heeft niemand wat aan. Je moet je doorstrijden voor jezelf, maar jezelf ook verbinden aan een groep. Door die verbinding kan je tijdens de crisis maar ook érna veel profijt behalen. Dat is ook wat jullie met Lokale Markten doen als initiatief, daar verbind je mee. Dat is het enige wat je nu kan doen.

 

Wat vind je ervan dat Haagse Markt is gesloten?

De Haagse Markt heeft een heel belangrijke maatschappelijke functie. De Haagse markt is net als de Grote Markt of het Plein. Het is een plek waar mensen bij elkaar komen én ook nog eens wat aan elkaar hebben. De klanten hebben wat aan de ondernemers, maar de ondernemers hebben ook wat aan de klanten. Het is een heel groot onderdeel van waar bepaalde producten vandaan komen, maar ook het sociale aspect is super belangrijk voor de stad. De lokale markt is er niet voor niets.

 

Heb je nog een boodschap voor Den Haag?

Kijk eerder naar wat wel kan, dan naar wat er niet kan. Want als je je bezig houdt met wat niet kan, dan wordt je helemaal gek en daar heeft niemand wat aan. Dat is de som van het hele verhaal, dat is het enige wat je kan doen. Niet te snel opgeven omdat iets niet lukt, want het is allemaal anders en nieuw. Juist nu doorzetten. En hou je Haags natuurlijk.

 

 HOU JE HAAGS EN SUPPORT LOKALE ONDERNEMERS!

 

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd